Safe Haven Inu Recue

~Saving ONE Dog Will Not Change The World BUT For That ONE Dog The World Will Change~ 

Nieuws 

17-02-2024

Vandaag een begin gemaakt met het opruimen van de grote speelweide, onkruid trekken, bomen snoeien en  binnenkort het oude hekwerk eruit halen en het land klaar maken voor een nieuwe
omheining. Aankomende week krijg ik de nieuwe offerte dus hoop dat ik het geld bij elkaar kan krijgen, zodat beide roedels van het voorjaar weer heerlijk kunnen spelen. Tevens word de nieuwe speelweide ook een plek waar honden van buitenaf kunnen komen snuffelen zodat dat weer een extra centje gaat opleveren voor de stichting.
Terwijl ik vandaag het overzicht hield, kwam Caesar mij gezelschap houden. Zijn medicatie begint iets te werken en al zijn we er nog lang niet ik ben voorzichtig positief.
~Jennifer & Caesar~12-02-2024

En dit zijn dan de 6 nieuwe bewoners: Ollie, Kiwi, Smiley, Lily, Daisy en Blueberry .

Stuk voor stuk gebroken zieltjes die een hele lange weg te gaan hebben. Kijk bij ons op FB voor alle updates van SHIR

_A2A8951-bewerkt-bewerkt
_A2A8951-bewerkt-bewerkt
_A2A8962-bewerkt
_A2A8962-bewerkt
_A2A8982-bewerkt
_A2A8982-bewerkt
_A2A8976-bewerkt-bewerkt_1
_A2A8976-bewerkt-bewerkt_1
_A2A8983-bewerkt
_A2A8983-bewerkt
_A2A8937-bewerkt
_A2A8937-bewerkt


05-02-2024

Vandaag was de dag dat wij met onze stichting niet 5 zoals afgesproken maar 6 shibas hebben opgehaald bij een broodfokker die zijn deuren moet sluiten. Hartverscheurende taferelen en zwaar getraumatiseerde honden. 1 is ook nog drachtig en moet binnen drie weken bevallen. Het is dus waanzinnig druk en vol in de opvang. Donaties zijn enorm welkom kijk daarvoor op de pagina "Steun ons"


03-02-2024

Hebben jullie weleens gehoord van Geitenmelk voor je hond ?

Sinds een aantal maanden geven wij dat bij de oudere honden door het voer, niet veel en ook niet iedere dag (3 x per week tenzij een hond geopereerd is en moet herstellen dan krijgt die iedere dag)
Waarvoor kan je het gebruiken ?


1. Eten is makkelijker te verteren
2. Voedzame samenstelling
3. Helpt bij allergieën
4. Versterkt het immuunsysteem
5. Goed voor de huid en vacht
6. Bevordert een gezonde spijsvertering
7. Ondersteunt de gezondheid van botten en gewrichten
8. Helpt bij gewichtsbeheersing
9. Goed voor honden met een gevoelige maag
10. Bevordert een gezonde groei bij puppy’s
11. Helpt bij uitdroging
12. Verbetert de smaak van voedsel
13. Helpt bij het herstel na ziekte of operatie
14. Goed voor honden met allergieën voor andere eiwitbronnen
15. Bevordert een gezonde darmflora
16. Versterkt het immuunsysteem
17. Voorkomt uitdroging tijdens warm weer
18. Goede bron van energie
19. Verbetert de smaak van medicijnen
20. Bevordert een gezonde groei bij oudere honden
21. Bestrijding van ontstekingen en infecties


Geitenmelk kan een goede aanvulling zijn op het dieet van honden. Het is gemakkelijker verteerbaar dan koemelk, zit boordevol voedingsstoffen en kan verschillende gezondheidsvoordelen bieden.
Het is echter belangrijk om te onthouden dat niet alle honden hetzelfde zijn en dat sommige honden mogelijk allergisch zijn voor geitenmelk. Raakt je hond aan de diarree stop dan met geven van Geitenmelk.

Je kan het oa kopen bij Meat & More in Haaksbergen en zij kunnen je uiteraard ook goed adviseren.

~Jennifer ~31-01-2024

Stichting Dier en Donatie heeft voor ons een actie opgezet, en daar zijn we super blij mee.
Iedere euro is welkom zodat ik straks nog een extra plek kan realiseren.
Zij kopen dus van het gedoneerde geld een prachtige kennel voor ons incl geisoleerd nachthok .
~Jennifer~

Dier en Donatie


26-01-204


Saai is mijn leven in ieder geval nooit.
Sinds vandaag ben ik aan het klussen om een ruimte klaar te krijgen voor 5 Ex broodfok Shibas, 4 dames en een jongen.
De pot was al leeg en ik snap ook dat sommige denken..he nee hoor daar vraagt ze weer om een donatie.
Maar ik zou het niet doen als het niet nodig zou zijn.
Deze honden hebben jarenlang in de duisternis gezeten met geen aai over hun bol of een gezonde maaltijd of ook maar iets van medische zorg.
Nee het enige waar ze goed voor zijn geweest is het spekken van de kas bij meneer de fokker om te blijven voldoen aan de vraag voor pupjes. De consument die zonder schroom nog steeds koopt bij de broodfok omdat wachten bij een bonafide fokker ze vaak te lang duurt.
In mijn ogen verdienen deze honden juist nog een prachtig leven, maar vele duizenden mensen scrollen gewoon voorbij aan een noodoproep geplaatst door een collega stichting.
Tja ik zit ook vol, en ja het is een hoop werk....maar daar is een rescue toch voor ? Om te helpen waar je maar kan.
Iedereen roept Broodfok moet stoppen maar als er dan 1 de deuren eindelijk sluit is kennelijk het boek gelijk dicht.
Nou niet voor de honden want die hebben geen keus waar ze straks terecht komen.
Ik kan alle hulp gebruiken, van handige harry's tot een donatie.
Laten we zorgen dat deze 5 in ieder geval straks veilig bij ons kunnen wonen zodat ze nooit meer pijn of angst hoeven te hebben.
~Jennifer~


Steun Stichting Safe Haven Inu Rescue kijk onder kopje steun ons hoe je een bijdrage kan doen24-01-2024

Eindelijk was het zover mijn handtekening bij de notaris
Vanaf vandaag is het dan ook officieel en is het :
Stichting Safe Haven Inu Rescue
Stap 1 is gezet, Ik ben in de wolken.
~ Jennifer~22-01-2024     

Vandaag is het Blue Monday

Een prima dag om een verhaal te doen over de zogenaamde opgerolde broodfokker.

Vorige week was er een vrouw die een schrijnende oproep deed over broodfok ouderdieren die een nieuw adres zochten, want er was een broodfokker opgerold, sommige dieren waren meegenomen en een aantal waren blijven zitten. Die honden moesten binnen een paar dagen weg anders zouden ze ingeslapen worden door de Dierenarts.
Je begrijpt het in no time werd dit bericht massaal gedeeld en honderden mensen waren bereid zo'n hondje op te nemen zonder ook maar na te denken wat de gevolgen of de consequenties zijn.
Maar een zielig verhaal met een paar sneue foto's doet wat met het brein van een dierenliefhebber dus je denkt niet meer helder na en denkt "REDDEN" .
Ook ik heb het bericht gedeeld en gelukkig maar want ik kreeg vervolgens enorm veel waarschuwingen binnen van onder andere stichtingen, organisaties, zoekgroepen en zelfs een asiel. Daar ik nooit zomaar afga op verhalen ben ik zelf onderzoek gaan doen. Ik heb dus het NVWA , LID en House of Animals gesproken (meerdere malen).
Het is schokkend maar dit is dus het verhaal:
Het gaat om een broodfokker in Someren, die helemaal niet opgedoekt is maar in een conflict zit met de gemeente. Niks NVWA waar continu naar door verwezen is. De honden moesten niet binnen een paar dagen weg omdat ze anders ingeslapen zouden worden, de man staat immers onder controle en kan dat dus ook niet zomaar doen. De fokker is Someren heeft zijn huur opgezegd en gaat gewoon ergens anders verder dit doet hij namelijk al jaren !
Bij controle zijn er inderdaad zieke honden bij de man weg gehaald, de op het oog gezonde honden mochten bij de fokker blijven (maar hoe gezond is gezond als er al een flink aantal overleden zijn aan Parvo).
Er is dus een stichting die er een verdien module op nahoudt, zij staan in goed contact met deze fokker nemen zo af en toe honden over en verkopen ze door met een niet kloppend verhaal .
Die stichting verdient dus over de rug van honden die al jaren als verdien module hebben gewerkt.
Deze stichting doet geen onderzoek naar waar ze hun honden plaatsen, ze houden geen toezicht.
De honden komen vanaf de broodfok rechtstreeks bij jou als liefhebbende dierenliefhebber en daarna gaat de deur dicht !
Je snapt wel dat dat niet ok is !
Als je deze mensen aanspreekt over hun werkwijze wordt je geblokt en vervolgens laten ze hun vriendjes het vuile werk opknappen, Dreigen !
Een paar citaten die ik iedere keer als ik broodfok aanpak naar mijn hoofd krijg, telefonisch of per mail, messenger etc zijn:
Tering Wijf, Kanker Hoer, we knopen je op , als ik je tegenkom maak ik je af, vieze flikker , ze moeten jouw verzuipen , wacht maar jij komt nog wel aan de beurt. Iedere keer in een andere volgorde maar het vocabulaire van deze mensen is beperkt dus de strekking is altijd hetzelfde.
Mijn waarschuwing is dus ook: Pas op met wie je in zee gaat ! De naam stichting zegt echt niet zoveel. Iedereen kan een stichting oprichten.
Een goede stichting zou nooit zomaar een hond meegeven, daar gaan gesprekken en meetings aan vooraf. Een goede stichting zorgt dat de hond medisch volledig in orde is en mocht de hond wel iets mankeren dan wordt dat keurig vermeld.
Een goede stichting vraagt geen 350 euro aan gastgezinnen !
Deze stichting ligt uiteraard nu onder de loep bij de bovengenoemde instanties en dat is maar goed ook.
Ze is niet de enige, geloof me maar.  Ik hoop dat iedereen die zichzelf verrijkt over de ruggen van dieren die het al zo moeilijk hebben gehad zijn karma nog wel krijgen.
Ik weet dat ze meelezen en ik weer de nodige verwensingen krijg maar die neem ik graag op de koop toe.
Wees gewaarschuwd en bij twijfel doe altijd navraag

 ~Jennifer~

For those who have no voice, i will speak
19-01-2024

In December 2023 hebben wij van het bedrijf Proact IT NL een fantastische donatie gekregen van maar liefst 500 euro, daar ik het pas bekend kon maken als de fotos gemaakt waren posten we het dus een maandje later. Met deze donatie konden wij eindelijk de stichting opzetten en een gedeelte van Tanuki haar operatie en nazorg betalen. 

Proact jullie zijn toppers 
12-12-2023


Tanuki is net wakker, en nog wat beduusd. Het was een complexe ingreep waarbij beide kanten van de blaas zijn open gemaakt, dit ivm het niet kunnen verwijderen van de enorme tumor bij snee nummer 1 . Het was best een risicovolle ingreep daar de tumor tegen de urethra aanzat en die mag absoluut niet beschadigd worden. Simon heeft zoals die heeft kunnen bekijken de gehele tumor eruit kunnen lepelen. De aankomende dagen blijft het nog een beetje kritisch voor Tanuki maar we gaan haar er doorheen slepen.

 

Iedereen enorm bedankt voor de vele steun, support en acties.
Geen woorden voor om te beschrijven hoeveel dit voor mij betekend.
Namens Tanuki en mij een enorme dikke knuffel

 

11-12-2023


 

Eerste plas buiten is een feit , ze is zelf nog beduusd maar ik was helemaal blij 
~Lilo~

 


09-12-2023

 

 

 Welkom bij SHIR lieve Lilo
Vandaag is de zwaar getraumatiseerde Lilo bij ons in de opvang gekomen. Ze is enorm zoet en extreem angstig.
Lilo komt niet ter adoptie

 


04-12-2023 

En dan stort je wereld even in. 

Tanuki was al een tijdje niet lekker, we hadden inmiddels een abbo bij de dierenarts maar ik had toch het gevoel dat er iets over het hoofd werd gezien.  Vanochtend had ik weer dat gevoel en gelukkig kon ik bij mijn oude vertrouwde DA terecht die sinds vorige week een nieuwe praktijk heeft geopend.
Heel lang verhaal kort, Simon heeft gelijk goed doorgepakt en we kwamen tot de ontdekking dat Tanuki een waanzinnige grote tumor heeft zitten in haar blaas (iets wat door de vorige DA of over het hoofd is gezien wat bijna niet mogelijk is, of het is in razend tempo gegroeid). De tumor neemt ongeveer 80 procent van haar blaas in. Haar niertjes zijn niet eens meer zichtbaar. Volgende week wordt ze geopereerd en hopen we dat het compleet te verwijderen is, en dat inmiddels haar tubes naar Tanuki haar niertjes niet zijn aangetast. In het laatste geval zou dat betekenen dat we haar moeten laten gaan.  Ik probeer positief te blijven maar dat valt niet mee. Behalve de emotionele zorgen om Tanuki, is het ook weer een enorme kostenpost.
Duimen jullie mee voor een goede afloop ?

~Jennifer~