Stichting Safe Haven Inu Rescue

~Saving ONE Dog Will Not Change The World BUT For That ONE Dog The World Will Change~ 

Onze Honden

Aloha is een Ex broodfokteef van ongeveer 16 jaar. Heeft ruim 9 jaar in de broodfok industrie gewerkt in verschrikkelijke omstandigheden. Aloha is op 12 procent zicht aan 1 oog na volledig blind. Bijna geheel doof. Haar stembanden zijn doorgebrand in de broodfok.

Hobby's: slapen, knuffelen en alleen spelen in het grasTanuki haar leeftijd is onbekend, ze wordt geschat op 11 jaar. Ze heeft een zwaar leven gehad....eerst in de broodfok en daarna voor vuil met 30 honden achtergelaten in Slowakije waar ze bijna een jaar hebben moeten overleven. sinds 12 september 2021 woont ze bij ons. Tanuki is nog zwaar getraumatiseerd en blijft dan ook bij ons wonen.

Hobby's : Slapen, verstoppen, Autorijden & op avontuur gaan
Kimiko geboren op 17-04-2016 bij een bonafide fokker. Zij komt uit geteste ouders en een liefdevol nest. Heeft een stamboom en een zeer goede start in het leven gehad. Kimiko is een beetje als een baby bij haar eerste eigenaar opgegroeid, zeg maar gerust een verwend nest. Toen baasje nummer 1 geen tijd meer had voor Kimiko is ze naar mensen gegaan die geen idee hadden wat een Shiba nou eigenlijk voor een ras is. Die twee dingen bij elkaar maakte van Kimiko een zeer gefrustreerde Shib met wat serieuse gedragsproblemen. Kimiko is uiteindelijk bij ons terecht gekomen en na 2 weken flinke strijd is ze weer een fantastische meid. Ze heeft Humor, enorme flirt en weet iedereen om haar pootjes heen te draaien. In overleg met de fokker is besloten dat Kimiko niet meer geplaatst gaat worden.

Hobby's: Knuffelen, flirten, de diva uithangen en bankhangenKuma geboren op 16-02-2010, Kuma heeft een enorm triest leven gehad in Servie. Ze heeft 6 jaar als vuil aan een ketting geleefd tussen andere (dode)honden in. Ze is uiteindelijk zwaar verwaarloosd / ondervoed door een rescue organisatie weg gehaald. Daar de rescue organisatie bang was om haar te plaatsen omdat haar ras (Akita) niet goed bekend stond heeft ze nog eens 3 jaar in minimale omstandigheden moeten leven. Met veel moeite hebben wij haar uiteindelijk naar Nederland kunnen halen. Ze woont nu alweer een tijd bij ons en ze kan eindelijk ervaren wat liefde en warmte is. 

Hobby's:  wandelen, slapen en gewoon schattig zijnHonolulu geboren op 20-11-2015 (broodfok paspoort datum) in de Broodfok en daar al die jaren ook broodfok mama geweest. Toen zij niet meer functioneerde is ze gedumpt bij een Belgisch asiel, en via dat asiel is ze weer naar ons gekomen. Lulu is een onzekere en getraumatiseerde dame, die bij ons weer helemaal aan het bloeien is. Ze heeft patella luxatie aan beide knietjes. Verder is ze een waanzinnig lief hondje die nu eindelijk mag genieten van het leven.

Hobby's: Eten, Snacken en op zoek gaan naar voedsel en klieren bij Qai 
Kitsune geboren op 23-10-2013 bij een thuisnest. Helaas een nestje waar ook geen onderzoek is verricht naar de ouderdieren. Kitsune heeft dan ook de ziekte SA en is inmidels bijna geheel blind.

Kitsune is bij ons gekomen via het asiel. Hij was in beslag genomen na ernstige verwaarlozing incl bijtincident. Kitsune heeft een goede start gehad in het leven maar is helaas daarna via marktplaats meerdere keren verhandeld.

Hobby's: Slapen, spelen en uren naar buiten staren zonder te bewegenQai geboren op 20-06-2017 bij een Belgische fokker. De fokker fokt met stamboom maar daar is dan ook alles mee gezegt. Qai heeft geen goede socialisatie gehad vanaf zijn geboorte en daardoor ook een rauw kantje. Aangekocht door mensen die absoluut het beste met hem voor hebben gehad maar door prive redenen afscheid moesten nemen van hem. Via de Belgische Shiba resuce zijn wij benaderd om hem op te vangen. Qai is een waanzinnige leuke shiba waar we veel werk aan hebben gehad (kon makkelijk uitvallen). Qai hoort bij ons en is een hele blije en gelukkige Shib.

Hobby's: Eten, snacken, spelen, nog meer spelen, wandelen en dan weer spelen, knuffelen maar daarna weer spelen.

Waikiki is geboren 20-12-2014 in de broodfok. Daar heeft zij 5 jaar gezeten als broodfok mama en uiteindelijk gedumpt bij het asiel omdat ze haar niet meer drachtig kregen. Het asiel in Belgie heeft ons benaderd of wij haar konden opvangen en helpen. Waikiki is ernstig getraumatiseerd en dat krijgen wij er ook nooit helemaal meer uit. Ze is bij Safe Haven zeker gelukkig, vertrouwd de andere honden en ons maar een plotselinge beweging of geluid brengt haar weer in angst. Waikiki heeft patella luxatie aan beide knietjes maar operatie is gelukkig niet nodig.

Hobby's: Eten, eten stelen, speelgoed slopen, Auto rijden en wandelen.

Lilo is een 7 jaar oude ex broodfok teef die sinds december 2023 bij ons woont. Ze is waanzinnig zoet van karakter maar helaas enorm getraumatiseerd.

Hobby's: Eten, heel hard rennen door de tuin, spelen met andere honden en knuffelenSmiley is een 4 jarige Shiba teefje(mix) uit de broodfok en woont sinds februari 2024 bij ons. Smiley komt samen met de andere nieuwe shibas bij een grote broodfokker vandaan uit Belgie die gelukkig geen vergunning meer heeft en daardoor afstand moest doen van ruim 400 honden. 

Smiley is ernstig getraumatiseerd maar doet enorm haar best om de wereld te ontdekken en is inmiddels gek op aandacht. 

Zodra ze wat langer bij ons woont wordt haar info hier aangepast (Smiley komt uiteindelijk in aanmerking voor adoptie)   Ollie is een 7 jarige Shiba teefje uit de broodfok en woont sinds februari 2024 bij ons. ze komt samen met de andere nieuwe shibas bij een grote broodfokker vandaan uit Belgie die gelukkig geen vergunning meer heeft en daardoor afstand moest doen van ruim 400 honden.
Ollie is zeer ernstig getraumatiseerd en durft nog niet goed aangeraakt te worden. Ze is herkenbaar omdat ze geen staart meer heeft, die is afgehakt bij de fokker zodat ze makkelijker te dekken was. Ook is haar achterbeen gebroken geweest en zonder medische hulp weer aan elkaar gegroeid, daar heeft ze last van dus ortopedische zorg wordt in gang gezet.


Zodra ze wat langer bij ons woont wordt haar info hier aangepast.


Blueberry is een 8 jarige reu uit de broodfok en woont sinds februari 2024 bij ons. Hij komt samen met de andere nieuwe shibas bij een grote broodfokker vandaan uit Belgie die gelukkig geen vergunning meer heeft en daardoor afstand moest doen van ruim 400 honden.
Blueberry was bijna 20 kilo toen we hem ophaalde en kon nauwelijks lopen. Hij staat inmiddels op dieet. Blueberry vind aandacht steeds leuker maar wil nog niet zomaar aangehaald worden, wandelen aan de lijn kan die inmiddels wel en ondanks dat alles buiten nog spannend is, is die inmiddels wel zindelijk. 
Zodra hij wat langer bij ons woont wordt zijn info hier aangepast (Blueberry komt uiteindelijk in aanmerking voor adoptie)Kiwi is een 8 jarige Shiba teefje uit de broodfok en woont sinds februari 2024 bij ons. Kiwi komt samen met de andere nieuwe shibas bij een grote broodfokker vandaan uit Belgie die gelukkig geen vergunning meer heeft en daardoor afstand moest doen van ruim 400 honden.
Ook Kiwi is ernstig getraumatiseerd en durft nog niet veel. Ze is nagenoeg blind aan 1 oog door trauma en mist wat tandjes.
Zodra ze wat langer bij ons woont wordt haar info hier aangepast .


LilyDaisy & Lily  zijn twee zusjes (het lijken wel tweelingen) ze komen samen met de andere nieuwe shibas bij een grote broodfokker vandaan uit Belgie die gelukkig geen vergunning meer heeft en daardoor afstand moest doen van ruim 400 honden.
Beide meisjes zijn twee jaar en helaas al zwaar getraumatiseerd. Lily is de dapperste van de twee en durft al naar mij toe te komen om even lekker geknuffeld te worden. Daisy kijkt liever de kat uit de boom en blijft op afstand. Beide zijn enorm aan elkaar gehecht en zodra ze eraan toe zijn wil ik ook het liefst dat ze samen blijven.
Meer info volgt nog als ze wat langer bij ons zijn.


Regenboog Brug Caesar is op 08-04-2024 op 11 jarige leeftijd overleden

Caesar is een 10 jaar oude Akita (mix) reu die vanuit Griekenland naar ons is gekomen. Door Kanker is zijn rechter achterbeen geamputeerd. Gelukkig kan hij met drie beentjes nog heel goed lopen en rond huppelen.

Hobby's: Eten, knuffelen & mopperen op andere honden


Misao is helaas overleden 

Geboren op 16-07-2013 bij een bonafide fokker. Zij komt uit geteste ouders en een liefdevol nest. Heeft een stamboom en een zeer goede start in het leven gehad. Misao hebben wij overgenomen van een fokker omdat die haar meer aandacht gunde en wij helemaal verliefd op haar waren, en zij als stabiele teef een enorme toevoeging is voor de onzekere honden met rugzak die bij ons komen / zijn.

Hobby's: Knuffelen, wandelen, spelen en spullen stelen die niet van haar zijn

 *Panda is helaas op 21-07-2023 overleden*

Panda is een 15 jaar oude reu die bij ons is gekomen via Dierenasiel DINO in Belgie. Hij is 1 van de 100 in beslag genomen honden uit Lanaken. Hij heeft een verschrikkelijk leven gehad. Hij is extreem bang en heeft een aantal medische mankementen (patella, artrose,bijna geheel blind en doof).

Hobby's: Eten, Snacken, Slapen, Ontbijten, Lunchen, Dineren en Brunchen niet te vergeten