Stichting Safe Haven Inu Rescue

~Saving ONE Dog Will Not Change The World BUT For That ONE Dog The World Will Change~ 

Onze organisatie

Stichting Safe Haven Inu Rescue

Wat eigenlijk heel klein begon, en ook de bedoeling was klein te houden is inmiddels uitgegroeid tot iets groots. We vangen niet alleen Akitas en Shibas op voor Nederland en Belgie maar worden inmiddels ook benaderd uit andere landen. Op dit moment heb ik 14 Shibas en 3 Akitas bij ons rondlopen en 1 cattle dog (uit de broodfok), deze zijn niet allemaal voor adoptie. Sommige honden zijn dusdanig beschadigd dat het ze geen goed zou doen om ze nogmaals te plaatsen. Ik heb 2 opvangplekken voor de Akita en 8 opvangplekken voor de Shiba. Op dit moment zijn we dus over bezet. 

Op het terrein is een speelweide, snuffeltuin,  2 buitenkennels, 2 binnenkennels, een eigen trimruimte en ruim 1 hectare grond om te kunnen trainen.

Ook is er een waanzinnige leuke shop: Jeeps & Dogs  "www.jeepsanddogs.nl" de totale opbrengst gaat naar Safe Haven Inu Rescue. Uiteraard kunnen we niet zoveel doen zonder de hulp van  sponsors en adoptanten. 

Ik streef ernaar om zoveel mogelijk Shiba inus en Akitas te kunnen helpen waar nodig. Dat kan zijn met noodopvang of het geven van voorlichting over deze rassen en valkuilen wat betreft aanschaf van deze rassen.  Daar de wachtlijsten bij vooral de Shiba erg lang kunnen zijn gaan veel mensen shoppen online om toch zo snel mogelijk aan een pup te komen. Je komt dan altijd uit bij broodfok. Eenmaal bij een broodfokker aangekomen, krijg je een pup in je handen geduwd en al weet je dat je het niet moet doen je gaat over stag. Want je hebt een pup "gered" uit de broodfok. Dit is de meest voorkomende fout die mensen helaas ondanks de waarschuwingen nog steeds maken. Je red helaas geen pup je werkt mee aan het doorgaan van de verschrikkelijke praktijken die plaatsvinden in de broodfok. Onze missie is dan ook het alert blijven maken van de broodfok praktijken en mensen blijven waarschuwen. Broodfok is nooit goed te praten !

U kunt mij geheel vrijblijvend een lijst vragen van Fokkers waar u met een gerust hart een pup zou kunnen kopen. Ook beschik ik over de meest recente lijst met broodfok adressen.

*Om de pagina luchtig en positief te houden plaatsen ik geen beelden van broodfok praktijken op de site, de fotos zijn wel beschikbaar op onze FB pagina.*

Uiteraard hebben we inmiddels al ruim 20 jaar ervaring en voldoen we aan de eisen die gesteld worden aan het houden van honden. Verder zijn we in bezit van diverse diploma's om honden te kunnen helpen en trainen.  

Stay Pawsitive  :-)

info@safehaveninurescue.nl