Safe Haven Inu Recue

~Saving ONE Dog Will Not Change The World BUT For That ONE Dog The World Will Change~ 

Onze organisatie

Wat eigenlijk heel klein begon, en ook de bedoeling was klein te houden is inmiddels uitgegroeid tot een full time job. Wij vangen niet alleen Akitas en Shibas op voor Nederland en Belgie maar worden inmiddels ook benaderd uit andere landen. Op dit moment hebben wij 8 Shibas en 3 Akitas bij ons rondlopen, deze zijn niet allemaal voor adoptie. Sommige honden zijn dusdanig beschadigd dat het ze geen goed zou doen om ze nogmaals te plaatsen, andere hebben we opgenomen en zitten zo diep in ons hart dat ook die bij ons blijven. Wij hebben 1 opvangplek voor de Akita en 2 opvangplekken voor de Shiba. Op dit moment zijn alle plekken bezet. Wij willen nog uitbreiden met twee plekken maar verwacht dat dit pas in de zomer van 2023 gerealiseerd is.

Op ons terrein hebben wij een speelweide, snuffeltuin,  2 buitenkennels, 2 binnenkennels, een eigen trimruimte en ruim 2 hectare grond om te kunnen trainen.

Ook runnen wij een waanzinnige leuke shop: Jeeps & Dogs  "www.jeepsanddogs.nl" de totale opbrengst gaat naar Safe Haven Inu Rescue zodat wij als prive instelling alle kosten kunnen opvangen. Uiteraard kunnen wij niet zoveel doen zonder de hulp van onze sponsors en adoptanten, wij zijn enorm dankbaar dat we zoveel steun krijgen. Verder kan je bij ons terecht als je hond gedragsproblemen heeft, voor rassenvoorlichting en wij blijven bezig met het campagne voeren tegen broodfok !

Wij streven ernaar om zoveel mogelijk Shiba inus en Akitas te kunnen helpen waar nodig. Dat kan zijn met noodopvang of het geven van voorlichting over deze rassen en valkuilen wat betreft aanschaf van deze rassen.  Daar de wachtlijsten bij vooral de Shiba erg lang kunnen zijn gaan veel mensen shoppen online om toch zo snel mogelijk aan een pup te komen. Je komt dan altijd uit bij broodfok. Eenmaal bij een broodfokker aangekomen, krijg je een pup in je handen geduwd en al weet je dat je het niet moet doen je gaat over stag. Want je hebt een pup "gered" uit de broodfok. Dit is de meest voorkomende fout die mensen helaas ondanks de waarschuwingen nog steeds maken. Je red helaas geen pup je werkt mee aan het doorgaan van de verschrikkelijke praktijken die plaatsvinden in de broodfok. Onze missie is dan ook het alert blijven maken van de broodfok praktijken en mensen blijven waarschuwen. Broodfok is nooit goed te praten !

U kunt ons geheel vrijblijvend een lijst vragen van Fokkers waar u met een gerust hart een pup zou kunnen kopen. Ook beschikken wij over de meest recente lijst met broodfok adressen.

*Om de pagina luchtig en positief te houden plaatsen wij geen beelden van broodfok praktijken op onze site, de fotos zijn wel beschikbaar op onze FB pagina.*

Uiteraard hebben wij inmiddels al ruim 20 jaar ervaring en voldoen wij aan de eissen die gesteld worden aan het houden van honden. Verder zijn we in bezit van diverse diplomas om honden te kunnen helpen en trainen.  

Stay Pawsitive  :-)

Jennifer, Berry & Luca

info@safehaveninurescue.nl